nieuws

Zorgpremie hoeft niet zo te stijgen

Archief

Verzekeraar moet uitleggen waarom de forse premieverhogingen nodig zijn. Premies voor de zorgverzekeringswet (Zvw) gaan volgend jaar met 3 tot 4% omhoog. De stijging is hoger dan in voorgaande jaren. Volgens verzekeraars omdat de kosten toenemen, net als de eisen die toezichthouders aan het weerstandsvermogen stellen. Voor de aanvullende verzekeringen is de stijging forser, minstens 6% per jaar.

Zorgpremie hoeft niet zo te stijgen

Maar de eigenlijke vraag is: moeten de premies wel elk jaar omhoog? In de afgelopen drie jaren zijn de totale zorguitgaven – voor de Zvw en de AWBZ- per jaar met omstreeks euro 3 mrd omhoog gegaan. Aanvankelijk bleef de premiestijging heel bescheiden; zorgverzekeraars leden verliezen op de basispolis. Op dit moment ontstaat een licht positief resultaat voor verzekeraars: men staat niet meer rood, maar maakt evenmin veel winst op de zorgverzekering.

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

 

Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:

 

Frisse wind in hypotheekland

(De Telegraaf op zondag; special Financieel, pag. 3)

 

Financieel planner schept orde in chaos

(De Telegraaf op zondag; special Financieel, pag. 7)

 

Friesland Bank meer los van Van Lanschot

(Het Financieele Dagblad van zaterdag, pag. 5)

 

Ruzie om boedel DSB

(NRC Handelsblad van zaterdag, pag. 13)

 

Dexia boekt kwart miljard euro winst

(NRC Handelsblad van zaterdag, pag. 19)

Reageer op dit artikel