nieuws

Zalm verdedigde wanbeleid DSB

Archief

Oud-minister Gerrit Zalm negeerde in zijn periode bij DSB Bank talloze waarschuwingen van managers die misstanden bij de bank rapporteerden. Hij bleef aan terwijl vele topmanagers vertrokken omdat zij geen verantwoordelijkheid wilden dragen voor het wanbeleid van de leiding.

Zalm verdedigde wanbeleid DSB

In de wetenschap dat er van alles mis was bij de bank, verdedigde hij als financieel directeur het gevoerde beleid tegenover de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In een brief die de Volkskrant heeft ingezien, ontkent Zalm dat DSB klanten met te hoge leningen opzadelde. Hij verwijst daarbij naar de eigen kredietnormen van DSB, die veel soepeler zijn dan de normen van de AFM. Die kwam na eigen onderzoek tot een andere conclusie en legde DSB Bank boetes op.

(De Volkskrant, pag. 1)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

DNB twijfelde eerder bij DSB

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Tandeloos toezicht

(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

 

Geen 100% uitkering DSB

(De Telegraaf, pag. 25)

 

AFM legt bemiddelaar maximale boete op

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Zorg voor sommigen goedkoper in 2010

(Algemeen Dagblad, pag. 12)

 

Verbond dreigde Genworth te royeren

(De Telegraaf, pag. 28)

 

Rubriek OverGeld /column Consumentenbond: 'Domme consumenten'

(De Telegraaf, pag. TA 7)

 

Achmea wil geld voor medicijn

(Het Parool, pag. 4)

Reageer op dit artikel