nieuws

Winst SNS Reaal door verzekeraars

Archief

SNS Reaal heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van _ 26 mln, wat volgens het concern voor een groot deel te danken is aan een verbetering van zowel de solvabiliteit als de winstgevendheid bij Reaal en Zwitserleven.

 

Het verzekeringsbedrijf staat nu op een solvabiliteit van 303% volgens de internationale IFRS-regels en 227% volgens de richtlijnen van toezichthouder DNB. Eind juni waren die percentages nog 274% respectievelijk 202%. Bij het bankbedrijf is de winst gedaald en de investeringstak van SNS Reaal leed verlies.

 

Bij het levenbedrijf van Reaal zijn de inkomsten uit periodieke premies gestegen, waardoor het marktaandeel is gegroeid tot 19%. "Door de voortdurende prioriteit die aan marge werd gegeven, daalde het premie-inkomen uit koopsommen." Exacte cijfers maakt het concern sinds de beursgang niet meer bekend. Bij Zwitserleven is sprake van "een gezonde groei".

 

Het schadebedrijf boekte een iets lagere omzet. De integratie van DBV in Reaal heeft een afboeking op de waarde van de merknaam DBV van circa _ 14 mln tot gevolg. Binnen drie jaar moet het strakkere merkenbeleid bij SNS Reaal ertoe leiden dat het kostenniveau structureel _ 10 mln lager ligt.

 

Bank

SNS Bank heeft het marktaandeel in hypotheken vergroot tot 8,3% (7,3%), volgens de bank vooral dankzij de populariteit van de plafondrentehypotheek. "De nettorentebaten van hypotheken waren hoger, bij verbeterde marges op een vrijwel stabiele hypotheekportefeuille."

 

Reageer op dit artikel