nieuws

WFT-vergunning Pensioen onder de loep bij Financiën

Archief

Splitsing

"Het is de bedoeling dat de WFT-module Leven na volgend jaar gesplitst gaat worden", weet Gommer. "Dat juichen wij uiteraard toe. De rapportages van de AFM bevestigen het beeld dat pensioenadvies beter moet. Bij de invoering van – toen nog – de WFD is aangegeven dat de lat in eerste instantie niet al te hoog moest liggen, maar dat daar na verloop van tijd wel verandering in zou komen. En laten we eerlijk zijn: de WFT-vergunning Leven is bij lange na niet voldoende om goed in pensioenen te kunnen adviseren."
Gommer vindt het begrijpelijk dat veel adviseurs zullen protesteren tegen een nieuwe vergunning met nieuwe eisen. "Maar is dat terecht? Uit de markt blijkt dat de kwaliteit van het advies op een hoger plan moet."
In de huidige tijd is het niet meer mogelijk om op alle vakgebieden actief te blijven. "Je moet keuzes maken. Ik verwacht dat zeker 50% van de adviseurs met een WFT-vergunning Leven geen pensioenvergunning zal aanvragen. De rest zal dat wel doen, maar laat dan bijvoorbeeld de vergunning Schade of Krediet vallen. Er ontstaan steeds meer specialisten."

Reageer op dit artikel