nieuws

Weurding: ‘Geef ons nog drie jaar’

Archief

“Geef ons nog ten minste drie jaar om te kijken hoe de naleving van de Gedragscode Behandeling Letselschade zich verder ontwikkelt.” Dat openlijke verzoek uitte directeur Richard Weurding (foto) van het Verbond van Verzekeraars maandagavond in de tv-uitzending van Tros Radar. Volgens hem gaat het de goede kant op met de snelheid van afhandeling, “maar het werkt nog niet optimaal”.

Weurding: ‘Geef ons nog drie jaar’

Professor Arno Akkermans had wetgeving naar Frans voorbeeld gesuggereerd. Het gaat om een tijdslimiet voor verzekeraars om met een uitkering over de brug te komen. Blijkt dat bedrag later, bij toetsing door de rechter, onvoldoende te zijn geweest, dan moet de verzekeraar het verschil dubbel aan het slachtoffer betalen.
De Stichting De Ombudsman roept letselschadeslachtoffers en nabestaanden op om hun ervaringen te delen. Een rapport van deze stichting in 2003 leidde tot allerlei kwaliteitsinitiatieven, zoals de gedragscode en een keurmerk, maar de vraag is of  er echt iets is veranderd. In het komende voorjaar moet een nieuw rapport uitkomen.
In de uitzending van Tros Radar kwamen twee whiplashslachtoffers aan het woord, die allebei verklaarden akkoord te zijn gegaan met een als onvoldoende beleefde schikking, omdat zij het vechten voor een betere regeling moe waren.

Reageer op dit artikel