nieuws

Welten helpt levensverzekeraars van oude portefeuilles af

Archief

Detacherings- en opleidingsbedrijf Welten is voor enkele levensverzekeraars speciale teams aan het opzetten die de run-off van oude portefeuilles gaan begeleiden. Een aantal maatschappijen overweegt volgens Welten om delen van oude portefeuilles te “parkeren” in gestandaardiseerde processen met lagere kosten.

Welten helpt levensverzekeraars van oude portefeuilles af

"De markt voor levensverzekeringen noopt verzekeraars tot stevige aanpassingen in de interne organisatie. Buitenlandse verzekeraars staan klaar om met schone en lichte organisaties nichemarkten in Nederland op te pakken."

Met het apart laten beheren van oude portefeuilles kunnen maatschappijen zich weer richten op nieuwe producten en groei in marktaandeel, aldus Welten. "Het sluiten van te complexe en kostbare portefeuilles is een vak apart, juist in deze tijd waar consumenten extra alert zijn op communicatie en service."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.