nieuws

Vergelijkingssites voorzien meer overstappers

Archief

Vergelijkingssites Independer en Verzekeringssite.nl voorzien dat er dit jaar meer verzekerden van zorgverzekeraar gaan wisselen. Independer schat het aantal overstappers op 5%. Beide sites baseren de voorspelling op meer informatieverzoeken en offerteaanvragen.

Vergelijkingssites voorzien meer overstappers

De zorgverzekeringsmodule van Independer.nl zou een ruime verdubbeling (+160%) van het bezoek laten zien ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal mensen dat een offerte aanvraagt of meer informatie wenst, is fors gegroeid(+70%).
De Verzekeringssite voorziet eveneens een toename in het aantal overstappers en constateert daarnaast dat circa 30% van de Nederlanders "onnodig veel betaalt" voor de zorgverzekering. "Zij hebben de basisverzekering rechtstreeks gesloten bij een verzekeraar, die dezelfde polis ook tegen collectiviteitskorting aanbiedt. Hierdoor lopen ruim 3,8 miljoen verzekerden een gezamenlijke korting mis van € 223 mln op de basisverzekering", aldus directeur Erik Hordijk (foto). Dat zou neekomen op € 60 per persoon.

Reageer op dit artikel