nieuws

Verbond: Helderheid rond Burghthuys nodig

Archief

“Er moet snel meer helderheid komen in de situatie rond Burghthuys Adviesgroep in Valkenswaard”, vindt het Verbond van Verzekeraars. “En het ligt voor de hand dat de AFM dit gaat doen.” Het Brabantse intermediairbedrijf zelf is verbaasd over alle commotie. “Niemand heeft zich met klachten direct tot ons gericht.”

Verbond: Helderheid rond Burghthuys nodig

Eerder deze week beschuldigde militaire vakbond Acom Burghthuys van misleiding van jonge militairen. Dat zou gebeuren door een uitvaartverzekering te adviseren die volgens Defensie onnodig is. Burghthuys wijst dit van de hand: "Het is vreemd dat de aantijgingen komen van een andere militaire vakbond dan de VBN, waar onze klanten lid van zijn", zegt woordvoerder Rob Okhuijsen. "Ons product, een generieke uitvaartpolis, is aanvullend ten opzichte van de regelingen van Defensie. Van bangmakerij voor de uitzending naar Afghanistan, waarvan wij zijn beticht, is absuluut geen sprake."
Burghthuys-eigenaar Theo Herregodts is afkomstig van het eveneens in Valkenswaard gevestigde DFD. Met dit bedrijf voert hij een verwoede strijd om gunst van militairen, de voornaamste doelgroep van beide bedrijven. De AFM oordeelde eerder dit jaar dat het advies van Burghthuys over beleggingsverzekeringen niet aansluit bij de situatie van de klant.

Reageer op dit artikel