nieuws

Variabele provisie bij Movir

Archief

Per 1 januari stapt aov-verzekeraar Movir (ING) over van vaste doorloopprovisie naar variabele provisie.

 

Doel is niet alleen om de tussenpersoon de mogelijkheid te bieden maatwerk te leveren, maar ook om een administratieve lastenverlichting te bereiken. De variabele provisie varieert tussen de 0% en 12,5%. De huidige vaste doorloopprovisie bedraagt 12,5%.

 

"Verzekeringsadviseurs willen hun relaties maatwerk kunnen bieden en goede relaties belonen. Dat ondersteunen wij graag", zegt Movir-directeur Marcel Moons. "Voorafgaand hebben wij uitvoerig gesproken met adviseurs. Iedereen denkt verschillend over de beloningsregeling. Een wijziging van de regeling kan immers veel impact hebben op de werkwijze van een kantoor. Met de variabele provisie per 1 januari 2010 komen wij tegemoet aan de wensen en behoeften van nagenoeg alle verzekeringsadviseurs."

 

Volgens Moons is van verplichte transparantie met deze regeling nog geen sprake. "De adviseur heeft een adviesplicht naar de verzekeringnemer. De mate van transparantie die hij daarbij geeft, is zijn keuze. Wij zijn van mening dat transparantie bijdraagt aan een goede relatie, zeker op lange termijn."

 

Reageer op dit artikel