nieuws

Univé Utrecht neemt portefeuille Unitass over

Archief

De portefeuille van de dit voorjaar failliet verklaarde onderlinge verzekeringsmaatschappij Unitass in Soest is gekocht door Univé Utrecht. Het gaat om een bemiddelingsportefeuille met 570 relaties, die op jaarbasis voor € 40.000 aan doorlopende provisie-inkomsten zorgt.  

Univé Utrecht neemt portefeuille Unitass over

De naam Unitass blijft bestaan. "Omdat het een beladen naam is, hebben wij even getwijfeld, maar Unitass is een perfecte naam voor Univé Assurantiën", zegt directeur Gijs van den Berg van Univé Utrecht. "In de toekomst komen alle bemiddelingsactiviteiten onder dit label te hangen." Werkend vanauit een zevental kantoren genereert Univé Utrecht een provisieomzet van € 2,2 mln. Het bedrijf wil de bemiddelingsactiviteiten uitbreiden; Van den Berg zegt bezig te zijn met een aantal nieuwe acquisities.
"Omdat wij uiteraard ook verzekeraar zijn, hadden wij tevens graag het verzekeringsdeel van Unitass gewild", zegt Van den Berg. "Maar dat is, dacht ik, teruggegaan naar de herverzekeraar van Unitass, de onderlinge verzekeringsmaatschappij Harmelen."

Reageer op dit artikel