nieuws

Univé komt met speciale melkpolis

Archief

Univé gaat, volgens eigen zeggen als eerste in Nederland, melk verzekeren tegen het risico van verontreiniging. Het gaat daarbij om melk die verontreinigd is door antibiotica, penicilline of medicijnen, of bedorven is door een defecte koeling. Het maakt daarbij niet uit hoe de schade is ontstaan of wie er aansprakelijk is.

Univé komt met speciale melkpolis

Momenteel kunnen veehouders zich alleen verzekeren tegen schade bij hun afnemers via bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, aldus Univé. Voor schade aan de eigen melk, draaien ze altijd zelf op.
De melkpolis is ontwikkeld door Univé Oost op verzoek van de leden. "Met name door de schaalvergroting in de melkveehouderij kunnen er zeer grote schades ontstaan als zo'n grote melktank verontreinigd raakt", zegt Edwin Giesen van Univé Oost. De polis zal worden verkocht door de eigen Univé-organisatie. Volgens schattingen van het ministerie van Landbouw zijn er op dit moment nog zo'n 20.000 melkveehouders actief in Nederland.
 
   

Reageer op dit artikel