nieuws

Univé dekt risico verontreinigde melk

Archief

Univé gaat, volgens eigen zeggen als eerste in Nederland, veehouders verzekeren tegen het risico van verontreinigde melk.

 

Het gaat daarbij om melk die verontreinigd is door antibiotica, penicilline of medicijnen, of bedorven is door een defecte koeling. Het maakt daarbij niet uit hoe de schade is ontstaan of wie er aansprakelijk is.

 

Momenteel kunnen veehouders zich alleen verzekeren tegen schade bij hun afnemers via bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, aldus Univé. Voor schade aan de eigen melk draaien ze altijd zelf op.

 

De melkpolis is ontwikkeld door Univé Oost op verzoek van de leden. "Met name door de schaalvergroting in de melkveehouderij kunnen er zeer grote schades ontstaan als zo’n grote melktank verontreinigd raakt", zegt Edwin Giesen van Univé Oost. De polis zal worden verkocht door de eigen Univé-organisatie. Volgens schattingen van het ministerie van Landbouw zijn er op dit moment nog ruim 20.000 melkveehouders actief in Nederland.

 

Reageer op dit artikel