nieuws

´Twintig jaar na ADN nog weinig ICT-progressie´

Archief

Het Assurantie Data Netwerk (ADN) is het grootste succes op ICT-gebied van de afgelopen twintig jaar in de verzekeringsbranche. Dat stelt Wijnand Jakobs (foto), lid van de ICT-commissie van de NVA. “Dat is een heel trieste constatering. De ketenintegratie zoals we die voor ogen hadden, is niet van de grond gekomen.”

´Twintig jaar na ADN nog weinig ICT-progressie´

NBVA-directeur Wilbert Schellens deelt de mening van Jakobs. "Het grootschalige volume op de digitale snelweg hebben we nog niet voor elkaar gekregen, alle inspanningen ten spijt. Dat moeten wij onszelf als verzekeringsbranche aanrekenen. Te lang hebben we gedacht dat er sprake is van botsende belangen, dat we op ICT-gebied met elkaar moesten concurreren", zegt Schellens in een interview in de vrijdag verschijnende editie van AM.
Jakobs is van mening dat het intermediair moet inspelen op de klant van morgen. "Wellicht dat het huidige klantenbestand nog niet op Hyves zit, maar de klant van morgen wel. En dan is het niet ondenkbaar dat ik aan het begin van de werkdag mijn klanten ook even een 'krabbel' stuur. Ik hoef alleen maar naar mijn kinderen te kijken om te zien wat de toekomst wordt. Dat wordt ook de toekomst voor het intermediair", vindt Jakobs.

Reageer op dit artikel