nieuws

Tandartspolis fors duurder

Archief

De premies van tandartsverzekeringen – 80 procent van de Nederlanders heeft er een – stijgen volgend jaar tot ruim 23 procent ten opzichte van 2009. Verzekeraars die de premies niet verhogen, hebben de vergoedingen verlaagd. Dit concludeert Independer.nl, die de polissen voor 2010 onderzocht. Grootste stijgers onder de tandartsverzekeringen zijn Menzis TandVerzorgd4 (23,8 procent), Ohra250 (23) en Univé Tandarts250 (22,8). In een toelichting stelt directeur Edmond Hilhorst van de website dat de tandartsverzekeringen (met een dekking van 200 tot 500 euro) weinig voordelen bieden. “Die van FBTO bijvoorbeeld kost 150 euro per jaar aan premie. De kosten van twee controles en gebitsreiniging bedragen 87 euro. As het daar bij blijft, kun je die beter uit eigen zak betalen.”

Tandartspolis fors duurder

(…)

Volgens diverse experts maken de zorgverzekeraars echter aanzienlijke winst op aanvullende polissen. De premies van de overige aanvullende pakketten zullen in 2010 stijgen tot wel 17 procent.

(De Gelderlander, pag. 1)

 

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Vergelijkingssites autopolis onvolledig en winstmakend

(De Telegraaf, pag. 27)

 

Nieuw kredietfonds op til

(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

 

Verzekering mantelzorg

(De Telegraaf, pag. 25)

 

Vergaande besparing Aegon op sponsoringsactiviteiten

(De Telegraaf, pag. 27)

 

Aegon verkiest grotere buffer boven aflossen lening aan staat

(De Volkskrant, pag. 9)

 

Aegon boekt eerste winst sinds dik een jaar

(Trouw, pag. 12; Het Parool, pag. 19; Algemeen Dagblad, pag. 35; Het Financieele Dagblad, pag. 17; NRC Handelsblad, pag. 13)

 

Pensioenfondsen dragen weer over

(Het Parool, pag. 20)

Reageer op dit artikel