nieuws

TAF-oprichter start inkoopcombinatie

Archief

Sander Franken, eigenaar van productontwikkelaar TAF, is van start gegaan met een nieuwe serviceprovider onder de naam Tink. Volgens Franken is de behoefte aan dergelijke organisaties bij het intermediair nog steeds groot. Tink is vanuit Nieuwegein met zeven mensen actief en heeft aanstellingen bij onder meer Reaal, BLG, SNS Bank, ING, WestlandUtrecht en Bank of Scotland.

TAF-oprichter start inkoopcombinatie

"Het is goed om juist nu hiermee te komen", vindt Franken. "Dat wilden we eerst niet, omdat TAF zelf gebruikmaakt van inkoopcombinaties. Maar de productiestroom via dat kanaal droogt op. Inmiddels zijn veel van die serviceproviders met eigen producten gekomen en bovendien is de loyaliteit bij serviceproviders laag." Franken denkt zich met kwalitatief goede medewerkers te kunnen onderscheiden. "Die moeten bij ons altijd een erkend hypotheekadviseur zijn."

Tink wordt per dossier betaald door de aanbieder of de tussenpersoon, waarbij de voorkeur uitgaat naar betaling door de aanbieder. "Wij willen in principe netto-producten bieden, maar daar waar er nog steeds provisie wordt betaald, geven wij die één op één door aan de tussenpersoon." Tot 1 januari rekent Tink per dossier een 'opstarttarief' van € 350.

Reageer op dit artikel