nieuws

TAF maximeert woonlastenprovisie op 17,5%

Archief

Aanbieder van woonlastenverzekeringen TAF gaat, in navolging van SNS Reaal, de provisie voor deze producten beperken tot maximaal 17,5%. Het bedrijf zegt overigens geen last te hebben van de brede kritiek op de hoge provisies die met de verkoop van lastenverzekeringen gemoeid zijn.

TAF maximeert woonlastenprovisie op 17,5%

"Wij hebben het niet gemerkt in onze productie", zegt directeur Sander Franken. "Ik weet ook wel dat wij niet de goedkoopste zijn, maar wij bieden een provisie die gangbaar is in de markt. Desalniettemin gaan we lasten-aov's tegen koopsom alleen nog maar tegen een nettotarief aanbieden en voor de premiebetalende variant gaan we maximaal 17,5% hanteren." Tot nog toe kon de provisie bij TAF oplopen tot 40%.

Franken stoort zich aan de focus op premies in vergelijkingen. "Ons product kent bijvoorbeeld een uitloop: wie ziek wordt vlak voor het einde van de looptijd, krijgt van ons wel de volledige schade uitgekeerd, dus ook als de verzekering al is afgelopen. Bovendien hebben wij een aov-variant die 100% uitkering biedt bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Verder accepteren wij iedereen. Dergelijke zaken zijn dan wel in de premie verdisconteerd."

Reageer op dit artikel