nieuws

Streep door labels Hamburg-Mannheimer en Victoria

Archief

De Duitse verzekeringsgroep Ergo, de directe tak van ’s werelds grootste herverzekeraar Münchener Rück, vereenvoudigt zijn bedrijfsstructuur. In het kielzog van die reorganisatie verdwijnen oeroude verzekeringsmerken als Hamburg-Mannheimer en Victoria. Alle levensverzekeringen en zakelijke schadeverzekeringen worden in de toekomst onder de naam Ergo aangeboden.

Streep door labels Hamburg-Mannheimer en Victoria

Omdat ook de rechtbijstandpolissen van Hamburg-Mannheimer opgaan in die van DAS wordt het eerstgenoemde verzekeringsmerk van de markt gehaald. Hetzelfde geldt voor Victoria, tot enkele jaren geleden nog hoofdsponsor van Duitslands populairste voetbalclub Schalke '04, wiens ziektekostenpolissen in de portefeuille van DKV opgaan. Ten slotte verdwijnt het warenhuislabel KarstadtQuelle Versicherungen: dat wordt Ergo Direkt.
"De samenhang van onze merken en distributiekanalen was voor klanten onvoldoende zichtbaar", zo motiveert het concern de stap. De maatregelen hebben vooralsnog geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Reageer op dit artikel