nieuws

STFD royeert 130 deelnemers

Archief

De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) heeft 130 financieel dienstverleners geroyeerd als deelnemer. Reden is dat zij de zelftoets van de STFD niet hebben ingevuld of de rekening van de stichting niet hebben betaald. De namen van deze dienstverleners zijn doorgegeven aan de AFM.

STFD royeert 130 deelnemers

Van het totale aantal verzonden onderzoeksformulieren zijn er nu 8.300 ingevuld, zegt directeur Ellen von Koczian van de STFD. "Wij hopen het onderzoek vóór het eind van het jaar geheel te hebben afgerond", zegt ze. Door gebruik te maken van de diensten van de STFD genieten tussenpersonen korting op hun bijdrage aan de AFM.
Voor de 130 onwillige kantoren, waarvan de namen zijn doorgegeven aan de AFM, gaat de procedure daar als het ware opnieuw lopen. "Eerst wordt er gekeken of er een gegronde reden was om het formulier niet in te vullen", aldus de AFM. "Vervolgens krijgen zij een officieel verzoek om dat alsnog te doen en als ze blijven weigeren, wordt er uiteindelijk een dwangsom opgelegd." Deze hele procedure kan bijna een jaar in beslag nemen, zo leert de recente geschiedenis

Reageer op dit artikel