nieuws

Stamgast: Niek Post

Archief

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren op 20 mei 1961 in Blaricum als jongste telg uit een gezin van zes. Zorgzame moeder en een heerlijke outgoing vader, die naast zijn normale werkzaamheden de lokale Blaricumsche Onderlinge brandverzekeringsportefeuille beheerde, alsook een mooie assurantieportefeuille bezat. Hier is de begiftiging met het assurantievak ontstaan!
 
Wat was je mooiste jeugdvakantie?
Met een stel vrienden op onze brommers richting de camping in het Gelderse Groenlo. Twee weken aan een stuk door tranen met tuiten gelachen. Welk land kies je bij gedwongen emigratie? Italië, een land waar ze de kunst van het leven verstaan. Een mooie mix van cultuur, stijlen, lekker eten en drinken met een prima klimaat.
 
Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
Mijn verloofde! Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom? Met een leeuw – gewoon een prachtig, krachtig dier dat veel respect afdwingt door zijn imposante voorkomen, maar dat ook flink kan optreden en zijn tanden laat zien! De verbondenheid is compleet omdat het ook de achternaam van mijn partner/verloofde is.
 
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd?
Ik had van jongs af aan een grote passie voor techniek (motoren en auto's) en ging er altijd van uit dat ik daar uiteindelijk ook in terecht zou komen. Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen? Van een bijzondere speech tijdens een crematie.
 
Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement?
Een concert van DJ Armin van Buuren. Een (te) massaal evenement. Wat is je leukste of meest bijzondere hobby? Toeren met klassieke sportwagens. Ik heb recentelijk mijn wonderschone Jaguar E-type van de hand gedaan en zit nu even zonder.
 
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
De beste sportprestatie: na een nacht van enkele uren slaap en veel Maastrichtse gezelligheid een 160 kilometer lange tocht op de racefiets in de stromende regen door het Limburgse heuvellandschap in een voor mijn doen recordtempo uitgereden.
 
Waar hebben we de grootste kans jou op zaterdagmiddag tegen te komen?
In Laren. Na een intense sportochtend, heerlijk banjerend door mijn woonplaats, afgewisseld met wat ontspannende uurtjes in de tuin en daarna gezellig aan de borrel. Op zondag breng ik veelal een bezoekje aan mijn moeder in het verzorgingstehuis.
 
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
Bohemian Rhapsody van Queen. Mijn allereerste single die ik letterlijk en figuurlijk grijs heb gedraaid.
 
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
Ik maak er het spannendste sportmoment van. De Formule 1 Grand Prix 1994 in Adelaide (Australië) waar het wereldkampioenschap beslist moest worden tussen Damon Hill en Michael Schumacher, die 36 ronden lang – met één punt verschil voor het WK – in een nek-aan-nekrace uiteindelijk samen botsen. Ik heb werkelijk ademloos op het puntje van mijn stoel gezeten en gesprongen!
 
Wat in de branche had je liever willen missen?
Ik weet dat het tegendraads is, maar de strenge en benodigde aanscherping van wet- en regelgeving binnen onze sector, haalt veel van de oorspronkelijke creativiteit eruit. En hiermee bedoel ik zeker niet de wijze van beloning, maar echt de manier van zakendoen waardoor er veel van onze dagelijkse business via een vast stramien verloopt.
 
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Samen met mijn partner een lange reis maken door het Afrikaanse continent. Ruige safari's in een primitieve omgeving afgewisseld met relaxmomenten in mooie en luxueuze oases.

Reageer op dit artikel