nieuws

Stamgast

Archief

Nadja Doodkorte (31) is de nieuwe marketingmanager van zorgverzekeraar ONVZ. Zij is afkomstig van uitvaartverzekeraar Dela, waar ze in 2005 aan de slag was gegaan. Bij ONVZ wordt zij verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten.

 

Wat is je achtergrond? Geboren in Nijmegen op 27 maart 1978 en opgegroeid in een traditionele gezinssituatie met vader, moeder en oudere broer. Ik ben gezegend met een gelukkige en onbezorgde jeugd, met een moeder die klaar zat met een pot thee als wij uit school kwamen om ons verhaal te doen. Wat was je mooiste jeugdvakantie? Absoluut de eerste vakantie zonder ouders; ik mocht na lang aandringen op mijn vijftiende met een goede vriendin van toen naar Zuid-Frankrijk. Wel kregen wij haar broer en een vriend mee als onze persoonlijke bodyguards. Het is goed dat onze ouders niet weten hoe makkelijk die twee waren af te wimpelen. Wat is de volgende vakantiebestemming? We zijn net terug van drie weken Argentinië en hebben daar al gefantaseerd over onze nieuwe reisbestemming. Het ziet er naar uit dat we volgend jaar Laos, Birma en Cambodja gaan ontdekken. Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom? Apen brengen me aan ’t lachen. Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen? Actrice leek me een fantastisch beroep, maar met een nuchtere Fries als vader ("Kindje, daar is geen geld in te verdienen") is daar nooit wat van terechtgekomen. Het is gebleven bij een hoofdrol in de schoolmusical en een record aantal dansjes en toneelstukjes tijdens de weekafsluiting op de lagere school. Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten? De vriendin van de eerder genoemde vakantie naar Zuid-Frankrijk werd in 1995 verkozen tot Miss Nederland. Ik was jaloers toen zij door deze benoeming in Zuid-Afrika Nelson Mandela mocht ontmoeten. Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen? In Argentinië, toen we met z’n tweetjes op een bergtop midden in het machtige Andesgebergte zaten met niets en niemand anders dan absolute stilte om ons heen. Indrukwekkend. Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement? Ik heb tijdens de Gay Pride in Amsterdam samen met een vriendin gecollecteerd voor het Aidsfonds. Daarna hebben we samen met een groep vrienden de feestende massa aan ons voorbij zien trekken op een boot aan de kade. Wat is je leukste of meest bijzondere hobby? Reizen is wat ik het allerliefste doe, als ik niet aan het werk ben. Ik vind het altijd weer bijzonder om me de geschiedenis en cultuur van een land eigen te maken. Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten? Ik ben nu de Millennium Trilogie van Stieg Larsson aan het lezen. Ik had graag een uitgebreide maaltijd voor deze Larsson willen bereiden om te horen hoe hij tot dit werkelijk briljant in elkaar gezette verhaal is gekomen. Hij is helaas in 2004 overleden, zonder het succes van zijn boeken te kennen. Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden? Billie Jean van Michael Jackson. Erg treurig dat er geen mooie liedjes meer van deze man zullen verschijnen. Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden? De optredens van Usain Bolt tijdens de laatste WK Atletiek in Berlijn. Kippenvel. Waar heb je een uitgesproken hekel aan? Ik kan me druk maken om de oneerlijke verdeling van welvaart in de wereld. Door te reizen, ben ik hier telkens weer getuige van. We kunnen daar veel meer aan doen als westerse wereld. Maar als dat mensen in hun eigen portemonnee raakt, dan verdwijnt de bereidwilligheid vaak. Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen? Een eigen wijngaard in Zuid-Frankrijk of Italië lijkt me wel wat. Ik vind wijn maken een mooi ambachtelijk proces, en na het vermarkten van diensten vind ik het een grote uitdaging nog eens een fysiek product te kunnen maken.

 

Reageer op dit artikel