nieuws

Slachtofferhulp helpt bij rechtsbijstand

Archief

Slachtofferhulp Nederland en rechtsbijstandverzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dit houdt in dat Slachtofferhulp Nederland in beginsel de zogeheten voeging in een strafproces zal overnemen van de rechtsbijstandverzekeraars.

Slachtofferhulp helpt bij rechtsbijstand

Rechtsbijstandverzekeraars zullen voortaan verzekerden die hun civiele vordering in het strafproces willen laten 'meeliften', adviseren om deze voeging op te laten maken door Slachtofferhulp Nederland. Het voordeel van voegen is, dat het slachtoffer niet een aparte procedure hoeft te starten om zijn schade te verhalen op de dader. Het staat het slachtoffer wel altijd vrij om tóch de rechtsbijstandverzekeraar in te schakelen. Hij of zij is daarvoor immers verzekerd.

Het zal jaarlijks gaan om ongeveer1.500 voegingen. Slachtofferhulp Nederland is zeer content met de samenwerking. Jaap Smit, algemeen directeur: "Het is goed om te zien dat verzekeraars ons zien als de expert op het gebied van voegingen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.