nieuws

‘Schaf terugboekregeling af’

Archief

Als het aan Beijer Adviesgroep ligt, wordt het terugboeken van provisie voor beëindigde polissen door verzekeraars afgeschaft. “Als intermediair met een nieuw verdienmodel word je nog steeds gehinderd door zaken uit het verleden”, zegt directeur Peter Simonis.

‘Schaf terugboekregeling af’

Beijer heeft volgens Simonis vorig jaar, na een reeks moeilijke jaren, winst gemaakt. Tevens verbeterde de (negatieve) vermogenspositie sterk doordat verzekeraar ASR € 12 mln schuld heeft kwijtgescholden. De totale lening bij 33%-aandeelhouder Asam, de participatiemaatschappij van ASR, bedroeg € 17 mln, onder meer voortkomend uit de financiering van portefeuilleovernames van Evers Assurantie Groep en 't Financieel Spectrum. "Het is bijzonder dat verzekeraars die bepaalde producten uit de markt halen vanwege een maatschappelijk onverantwoorde kostenstructuur, van het intermediair verlangen dat zij alle in het verleden betaalde vergoedingen terugbetalen. Terugboekingen blijven een zwaard van Damocles", vindt Simonis.

In de directie van Beijer, onder meer gericht op pensioenadvies, is Eric Beukers opgevolgd door Edmundo Holster. Beukers richt zich sinds begin dit jaar volledig op Futurum, de joint venture van Beijer en Optima, waar de van ASR overgenomen VerzekeringsUnie en Poliservice zijn ondergebracht.

Reageer op dit artikel