nieuws

Schadelast aov neemt fors toe

Archief

De schadelast op arbeidsongeschiktheidsverzekeringen neemt fors toe. Dat constateert Frank Romijn, directeur van inkomensverzekeraar De Amersfoortse. De huidige premiedalingen zullen in zijn ogen over twee jaar dan ook omslaan in premiestijgingen.

Schadelast aov neemt fors toe

"Wij hebben dit jaar ongeveer 15% meer schademeldingen. Ook de royementen zijn met 15% tot 20% toegenomen. Royementen met een faillissement als oorzaak zijn zelfs met meer dan 135% toegenomen." Het huidige premiebeleid van de aov-verzekeraars is volgens Romijn (foto) niet lang houdbaar. "Er is op dit moment sprake van premiedumping. Verzekeraars zijn bezig met agressieve oversluitacties op arbeidsongeschiktheidsverzekeringen."
In de branche Ongevallen en Ziekte (exclusief ziektekosten) is De Amersfoortse marktleider. Door een geringe premiegroei (+0,4%) is het marktaandeel afgenomen tot 14,4%. Nationale-Nederlanden komt met rasse schreden naderbij. De ING-dochter heeft de ambitie om weer marktleider te worden en lijkt die waar te gaan maken getuige de sprong van 10,8% naar 12,4% marktaandeel. ASR heeft als concern een marktaandeel van 23,3%, Achmea van exact 20% en ING van 19,5%.
Meer marktcijfers zijn te vinden in het AM Jaarboek 2009.

Reageer op dit artikel