nieuws

Personeelskorting hypotheken toch buiten werkkostenregeling

Archief

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft na overleg met VNO/NCW en MKB-Nederland besloten om personeelskortingen op hypotheken buiten de voorgestelde werkkostenregeling te houden.

 

Dat heeft hij eind oktober aan de Tweede Kamer laten weten. Het feit dat personeelskortingen op hypotheken (maar ook outplacementkosten en verhuiskosten) nu buiten de werkkostenregeling vallen, betekent concreet dat deze kosten voor werkgevers niet zullen meetellen bij de berekening van het forfait. Dat bedroeg oorspronkelijk van 1,5% van de loonsom, maar is inmiddels verlaagd naar 1,4%.

 

De reden voor de uitzonderingen die De Jager op het laatste moment nog heeft gemaakt voor personeelskortingen op hypotheken, outplacementkosten en verhuiskosten, is dat het hierbij doorgaans om hoge bedragen gaat, die in zijn optiek relatief weinig voorkomen. "Bij onderbrenging in het forfait zouden bedrijven die deze kosten maken onevenredig geraakt worden", aldus De Jager. Hij maakte tevens bekend dat er voor de jaren 2011, 2012 en 2013 een overgangsregeling komt. Tijdens deze jaren mogen werkgevers nog kiezen of ze de nieuwe werkkostenregeling al invoeren of liever het huidige regime van vrije vergoedingen en verstrekkingen blijven hanteren.

 

Reageer op dit artikel