nieuws

Pensioenadviseurs starten inkoopvereniging

Archief

Een groep van 35 (pensioen-)advieskantoren die zijn aangesloten bij Pensioendesk en IC Pensioenprofessionals heeft de Coöperatieve Pensioen Vereniging (CPV) opgericht. Die vereniging moet inkoopvoordelen gaan bieden aan de leden.

Reden voor de oprichting is dat de marktwerking op pensioengebied in de ogen van de CPV moet worden verbeterd. "Door regelgeving, de steeds groeiende complexiteit van de (pensioen-)materie en het vasthouden van aanbieders aan hun machtspositie laat de marktwerking nog veel te wensen over." De CPV wil een inkoopplatform opzetten dat een optimale prijs-kwaliteitverhouding biedt aan de consument. Behalve leven- en pensioenverzekeringen worden later mogelijk ook andere producten aan het aanbod toegevoegd. De vereniging wil volgend jaar groeien naar honderd leden. Een van de initiatiefnemers is Bert de Regt van het Lochemse De Regt Adviseurs.

Reageer op dit artikel