nieuws

Opnieuw belastend bewijs tegen Gerrit Zalm

Archief

ABN Amro-topman Gerrit Zalm komt steeds meer onder vuur te liggen vanwege zijn verleden als financieel directeur bij DSB Bank. De actualiteitenrubriek EenVandaag toonde dinsdagavond een brief waarin Zalm de dubieuze leenpraktijken van DSB tegenover toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) verdedigt.

Opnieuw belastend bewijs tegen Gerrit Zalm

 Afgelopen zaterdag maakte de Volkskrant melding van een soortgelijke brief aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de andere toezichthouder op kredietverstrekkers. Deze brief was geschreven op 20 augustus 2008.
De brief waar EenVandaag gisteren mee kwam, dateert van 17 april 2008 en is ondertekend door Zalm en zijn medebestuursleden Scheringa en Van Goor. Net als uit de brief aan de AFM blijkt uit dit tweede schrijven dat DSB Bank structureel de algemeen aanvaarde kredietnormen oprekte. Zalm verdedigt dat feit ook in deze brief.
(de Volkskrant, pag. 9)
 
Bos: topfunctie Zalm bij ABN op het spel bij wanbeleid DSB
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Delta Lloyd oefent deel 'green shoe' uit
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Staat soepeler voor ING
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Op zoek naar koper ING Direct USA
(Her Financieele Dagblad, pag. 11)

Reageer op dit artikel