nieuws

Onvrede franchisenemers over plannen SNS Regio Bank

Archief

De plannen van SNS met SNS Regio Bank zijn veel franchisenemers in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens voorzitter Nico Karhof van de Vereniging Zelfstandige Intermediairs SNS Regio Bank (Vezis) liepen om die reden de gemoederen tijdens de jongste ledenvergadering zo nu en dan hoog op.

Onvrede franchisenemers over plannen SNS Regio Bank

"Wij waren al niet gelukkig met de doorgevoerde provisieverlagingen en de nieuwe fee-regeling", zegt Karhof. "Nu komt daar ook nog eens de naamswijziging in Regio Bank bij. Veel leden zijn twee jaar geleden in SNS Regio Bank gestapt vanwege de sterke combinatie. Dat valt nu weer weg en we vragen ons af wat we daar voor terugkrijgen."

Het feit dat SNS met twee bankformules naast elkaar gaat werken, wekt argwaan. "In een grote stad kan een hard franchise van SNS best naast een Regio Bank bestaan. Wat onze leden zorgen baart, is dat SNS zich met haar eigen formule ook richt op veel kleinere plaatsen waar een SNS Regio Bank is gevestigd." Vezis vindt het verder teleurstellend dat de directie van SNS Regio Bank de plannen tijdens de vergadering niet wilde uitleggen. "Wij vertegenwoordigen namelijk wel ruim 50% van alle kantoren."

Reageer op dit artikel