nieuws

NVA positief over ‘kredietverlener met certificaat’

Archief

De NVA is positief gestemd over de instelling van gecertificeerde kredietverleners. Dat idee is deze week door MKB Nederland-voorzitter Loek Hermans gelanceerd. Volgens hem krijgt het midden- en kleinbedrijf moeilijk kredieten los van banken en zouden gespecialiseerde kredietverleners dat proces kunnen verbeteren en versnellen. Bij deze ‘kredieters’, zoals Hermans ze noemde, denkt hij niet aan een nieuwe beroepsgroep maar aan assurantietussenpersonen of accountants.

NVA positief over ‘kredietverlener met certificaat’

Hermans (foto) heeft om die reden het idee al besproken met organisaties als de NVA. Om voor de banken een solide status te krijgen, zou een dergelijke kredietadviseur wel moeten worden gecertificeerd door de ministeries van Economsiche Zaken en Financiën, vindt hij.
De NVA bevestigt dat het samen met MKB Nederland bezig is om een model voor deze kredietverlening te bedenken, "omdat onze leden bij uitstek de partij zijn om te helpen de kredietverschaffing aan mkb-ers vlot te trekken". De NVA vindt het idee van het speciale certificaat "interessant", maar meent wel dat de randvoorwaarden eerst beter moeten worden ingevuld.

Reageer op dit artikel