nieuws

NVA en NBVA gaan op in Adfiz

Archief

Als de ledenvergaderingen ermee akkoord gaan, dan wordt Adfiz (Adviseurs in Financiële Zekerheid) de nieuwe naam voor de fusievereniging van NBVA en NVA. Beide brancheorganisaties, nu samenwerkend in de Federatie Fidin, gaan gelijk de contributies aanpakken, omdat de hoogte hiervan steeds vaker een belemmering vormt voor het lidmaatschap.

NVA en NBVA gaan op in Adfiz

De ledentallen van de NBVA en de NVA dalen de laatste jaren sterk. In 2008 raakte de NBVA 132 leden kwijt en de NVA 87. De aanwas was veel minder, waardoor zij per saldo 125 leden verloren.
De Federatie Fidin meldde aanvankelijk met ruim 1.700 kantoren bijna 60% van het intermediair te vertegenwoordigen. Eind 2008 stond de teller op 1.536. Vorige maand meldde Fidins vice-voorzitter Bob Veldhuis in het programma Kassa dat er in totaal nog 1.400 leden bij NVA en NBVA zijn.
"Het moet toch mogelijk zijn om de synergievoordelen zodanig uit te buiten, dat wij de nieuwe vereniging toegankelijker maken", zegt een van de leden. Op 16 december mogen de leden zich over onder meer de nieuwe naam en de contributievoorstellen uitspreken.
 
Zie ook:  Adfiz gaat ruim 30% minder contributie heffen

Reageer op dit artikel