nieuws

NN beveelt tussenpersonen keurmerk aan

Archief

Nationale-Nederlanden benadert de 4.500 tussenpersonen waarmee de verzekeraar zaken doet met een aanbod om het Keurmerk Financiële Dienstverlening te verkrijgen. “Ons einddoel is dat alle kantoren waarmee wij zakendoen het keurmerk voeren”, zegt NN.

NN beveelt tussenpersonen keurmerk aan

NN zegt niet zover te gaan dat op lange termijn geen zaken meer zal worden gedaan met kantoren die géén keurmerk voeren. Evenmin is dat het geval met variatie in de hoogte van de beloning voor kantoren mét keurmerk. "Daar is ooit wel over nagedacht, maar gezien de huidige ontwikkeling rond wetgeving en beloning niet meer aan de orde", wil een woordvoerder benadrukken.

"Een keurmerk maakt kwaliteit in dienstverlening zichtbaar", stelt NN. "Zeker als het is afgegeven door een onafhankelijke organisatie." NN is de eerste verzekeraar die zijn intermediair aanspoort tot het doorlopen van een keurmerktraject. De NN-tussenpersonen krijgen 25% korting op de kosten: € 100 startbijdrage en daarna jaarlijks € 700.

Op dit moment hebben zo'n 325 kantoren een Keurmerk Financiële Dienstverlening (voorheen Keurmerk Hypotheekbemiddeling). Nog eens 1.275 kantoren doorlopen een WFT-certificeringsprogramma, volgens directeur Ron van Kesteren "een opstap naar het keurmerk".

Reageer op dit artikel