nieuws

Niet alle upo’s tijdig verstuurd

Archief

De uniforme pensioenoverzichten (upo’s) met jaarlijkse informatie over de stand van zaken met betrekking tot opgebouwde pensioenaanspraken, zijn dit jaar niet allemaal tijdig verstuurd. De upo’s moesten vóór 1 oktober bij de deelnemers op de deurmat belanden. Dat is bij de pensioenverzekeraars in 89% van de gevallen gelukt.

Niet alle upo’s tijdig verstuurd

Die conclusie trekt het Verbond van Verzekeraars uit een steekproef. Directeur Richard Weurding noemt dat "aanzienlijk beter". Vorig jaar, toen de uiterste verzendtermijn nog op 31 december lag, kon ruim de helft van de pensioenverzekeraars de upo's niet op tijd versturen. "Het streven is uiteraard honderd procent tijdige verzending. Maar voor dit cijfer hoeven we ons zeker niet te schamen", vindt Weurding.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.