nieuws

Niet alle upo’s tijdig verstuurd

Archief

De uniforme pensioenoverzichten (upo’s) met jaarlijkse informatie over de stand van zaken met betrekking tot opgebouwde pensioenaanspraken, zijn dit jaar niet allemaal tijdig verstuurd. De upo’s moesten vóór 1 oktober bij de deelnemers op de deurmat belanden. Dat is bij de pensioenverzekeraars in 89% van de gevallen gelukt.

Niet alle upo’s tijdig verstuurd

Die conclusie trekt het Verbond van Verzekeraars uit een steekproef. Directeur Richard Weurding noemt dat "aanzienlijk beter". Vorig jaar, toen de uiterste verzendtermijn nog op 31 december lag, kon ruim de helft van de pensioenverzekeraars de upo's niet op tijd versturen. "Het streven is uiteraard honderd procent tijdige verzending. Maar voor dit cijfer hoeven we ons zeker niet te schamen", vindt Weurding.

Reageer op dit artikel