nieuws

Na zelftoetsronde 27 vergunningen ingetrokken

Archief

Toezichthouder AFM heeft naar aanleiding van de eind vorig jaar gehouden zelftoetsronde bij 27 financieel dienstverleners de vergunning ingetrokken. Bij een deel van hen is dat gebeurd omdat de inrichting van de bedrijfsvoering niet zodanig was “dat sprake was van een beheerste bedrijfsvoering”. Verder heeft de AFM negen boetes opgelegd wegens niet reageren.

Na zelftoetsronde 27 vergunningen ingetrokken

De AFM heeft in oktober 2008 alle financieel dienstverleners die niet zijn aangesloten bij de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) verzocht een zelftoets in te vullen. Het doel hiervan is drieledig: vaststellen of de bedrijfsvoering voldoet aan de eisen van wet- en regelgeving, eventueel kennis bijspijkeren over wettelijke normen, en het vergaren van informatie door de AFM voor het efficiënt uitvoeren van het toezicht.
Negen financieel dienstverleners hebben, ondanks meerdere verzoeken, de zelftoets niet ingevuld. Het kost hen een dwangsom van € 1.000 per dag, met een maximum van € 20.000. Het betreft: G. Vlot (René Vlot Verzekeringen & Hypotheken) in Hardinxveld-Giessendam, E.W. Vonderman ( Evon Advies) in Heino,  S.I. de Boer (LeeMax financieel advies) in Meppel, J.A.C.K. Bolhuis (VBB Assurantie Groep) in Groningen, Huba Hypovera in Alkmaar, H. Groenhof (Assurantiekantoor Groenhof) in Leeuwarden, J. van der Velde (Assurantiebedrijf 'De Wouden') in Kollum, J.P. Smit Klaaszoon (Assurantie-Adviesbureau De Berk) in Hoorn-Risdam en Pandomo Financiële Planners in Zeewolde.
 
Zie ookSTFD royeert 130 deelnemers

Reageer op dit artikel