nieuws

Menzis en FNV ontwikkelen Mantelzorgdesk

Archief

Menzis heeft samen met vakorganisatie FNV een Mantelzorgdesk ontwikkeld.  Menzis biedt een pakket aan maatregelen waardoor mantelzorgers even op adem kunnen komen, terwijl de zorg voor hun naaste doorloopt. Het arrangement bestaat uit een aantal dagen waar mantelzorgers in een prettige omgeving op adem kunnen komen.

Ontspanning en het ontmoeten van lotgenoten staat centraal. Afhankelijk van de aanvullende verzekering, krijgt de mantelzorger een vergoeding voor drie tot vijf dagen, terwijl de zorg voor de naaste door professionals wordt overgenomen. Verder introduceert Menzis een Zorgmakelaar. Deze moet klanten ondersteunen bij hun zorgvragen. "Achter een zorgvraag zit namelijk vaak een mantelzorgvraag", aldus Menzis.
Komende winter bieden Menzis en FNV deze samenwerking aan alle leden van de FNV die verzekerd zijn bij Menzis. Aan de hand van deze proef wordt gekeken of de service in 2010 wordt aangeboden aan alle mantelzorgers in Nederland.

Reageer op dit artikel