nieuws

Loyalis sluit akkoord met Verliespolis

Archief

Loyalis heeft met de stichting Verliespolis overeenstemming bereikt over een compensatieregeling voor klanten met een beleggingsverzekering. Daarvoor komen 803 van de 77.000 polishouders in aanmerking. Loyalis is de verzekeringsdochter van pensioenreus APG.

Loyalis sluit akkoord met Verliespolis

In het akkoord is afgesproken dat voor de gehele portefeuille beleggingsverzekeringen een maximaal kostenpercentage van 2,5% wordt gehanteerd. Daarbij zal geen kosten- of winstopslag worden berekend op de overlijdensrisicoverzekering. Bij het berekenen van de compensatie gaat Loyalis zowel voor het verleden als voor de toekomst uit van een brutorendement van 6% per jaar.
"Naar verwachting kost deze compensatieregeling Loyalis in totaal circa € 60.000", aldus Verliespolis. "De polissen die de afgesproken kostennorm overschrijden, zijn verzekeringen met een zeer korte looptijd. Het overgrote deel hiervan betreft verzekeringen die per 1 januari 2006 gesplitst zijn, omdat de fiscale premieaftrek voor overbruggingslijfrenten door de overheid is afgeschaft."
Verliespolis brengt gezien het kleine aantal te compenseren polissen zelf geen kosten in rekening bij Loyalis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.