nieuws

Levenproductie Aegon Nederland plust dankzij pensioenen

Archief

Na een zwak eerste halfjaar, waarin de productie met bijna een derde was afgenomen, heeft het levenbedrijf van Aegon in ons land de verkoop in het derde kwartaal met 33% vergroot. Dat is te danken aan het collectieve bedrijf; de afzet van individuele levenpolissen blijft dalen.

Levenproductie Aegon Nederland plust dankzij pensioenen

De gestandaardiseerde levenproductie (periodieke premies plus een tiende van de koopsommen) is in het derde kwartaal uitgekomen op € 52 (39) mln. Het pensioenbedrijf was goed voor een verdubbeling tot € 33 (16) mln, vooral door nieuwe pensioencontracten die de koopsomomzet tot € 252 (112) mln deden groeien.
In het individuele bedrijf blijft Aegon tobben: de productie moet, net als in het tweede kwartaal, 17% toegeven: € 19 (23) mln. De verkoop van koopsompolissen is met 24% gedaald tot € 77 (101) mln.
De totale premieomzet van Aegon Nederland is in het derde kwartaal met 15% gedaald tot € 614 (707) mln, doordat de levenomzet 16% lager is uitgekomen op € 483 (574) mln. Ziekte & Ongevallen bleef stabiel op € 34 mln en Schade boekte een lichte premiedaling: € 97 (99) mln.
Het concern verbeterde in ons land de nettowinst tot € 74 (-54) mln, wat vooral te danken is aan betere beleggingsresultaten in het levenbedrijf.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.