nieuws

‘Letselschadeversneller’ wacht op doorbraak

Archief

Ondanks deelname van partijen als Delta Lloyd, ASR, Univé, SRK en schaderegelingbureau Korevaar van Dijk, wacht het bedrijf Klik & Regel op de echte doorbraak, zo kwam naar voren tijdens een gebruikersdag. Kernactiviteit van het vorig jaar opgerichte bedrijf is op een beveiligde manier online onderhandelen over uitkeringsbedragen bij letselschades.

‘Letselschadeversneller’ wacht op doorbraak

Volgens algemeen directeur René Volwerk (foto) vraagt een nieuwe werkwijze om een andere manier van denken. "En zoals bekend, gaan cultuurveranderingen langzaam." Hij begrijpt niet waarom verzekeraars niet groter inzetten op het gebruik van dit systeem. "Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar autoverzekeringen, dan is er zo'n € 5,4 mld aan voorzieningen bij verzekeraars. 70% tot 80% daarvan is gereserveerd voor letselschade. Ik schat, conservatief, dat we met de inzet van hulpmiddelen als Klik & Regel wel zo'n 1% van de schadelast kunnen besparen. Dan praat je toch over € 40 mln. Overigens vragen we ook aan belangenbehartigers geld. We willen per se financieel niet aan de leiband van de verzekeraars lopen", aldus Volwerk.
Schaderegelaar Rob Andriessen heeft in het blad De Register-Expert kritiek uitgeoefend op het systeem. "Ook niet-vakmensen kunnen een gokje wagen en middels een uitgekiend schietgedrag raak schieten."

Reageer op dit artikel