nieuws

ITDS en Virtual Affairs introduceren webportalen

Archief

Aanbieders van financiële producten kunnen nu gebruikmaken van ChannelRight. Dit systeem maakt het mogelijk om generieke en flexibele webportalen te implementeren. Deze portalen hebben als doel de verkoop van verschillende verzekeringsproducten met één voorkant via meerdere distributiekanalen en verschillende merken te ondersteunen.

Het internetbureau Virtual Affairs heeft deze oplossing ontwikkeld  in samenwerking met het IT-adviesbureau ITDS. De bureaus werken onder meer voor verzekeraars als Ditzo, ASR, ING en SNS bank. "Multidistributie is een bewezen gouden groeistrategie in de verzekeringsmarkt. Om hier als financiële dienstverlener adequaat op te kunnen reageren zijn generieke front-end portals nodig. Hiermee kunnen de producten aangeboden worden via zowel directe kanalen als indirecte kanalen, zoals assurantieadviseurs, internet, autodealers en bankkantoren", aldus beide bedrijven.
Het systeem kan worden aangesloten op bestaande administratiesystemen en is te koppelen met andere systemen, zowel intern als extern. Alle verzekeringsprocessen worden ondersteund en de polishouder kan met een persoonlijk eDossier zijn polis inzien en de status van de claim volgen.

Reageer op dit artikel