nieuws

Intermediairbedrijf Vitaela failliet

Archief

De rechtbank in Breda heeft het faillissement uitgesproken over Financieel Advies Concept Werkgevers, beter bekend onder de handelsnaam Vitaela Uitvaartverzekeringen. Het kost 130 medewerkers hun baan. Vitaela verkocht uitvaartproducten van onder meer Monuta, Reaal en Nationale-Nederlanden.

Intermediairbedrijf Vitaela failliet

Een jaar geleden zegde Dela de samenwerking op met het toen nog tweehonderd medewerkers tellende Vitaela wegens  een 'ondermaatse kwaliteit van de productie'. "De negatieve spiraal is vorig jaar in gang gezet door de publiciteit rond het vertrek van Dela", zegt bestuurder Dorette Verstraten. Maar ook had Vitaela moeite om de verlaging van provisies en de afschaffing van bonussen op te vangen. "Verder hadden we veel last van het 'Bel-me-niet'-register en vormde het personeel een te hoge kostenpost, hoewel de omzet een stijgende lijn vertoonde. Door de economische crisis hebben veel cliënten echter te kampen met betalingsachterstanden."
Vitaela heeft het faillissement zelf aangevraagd. Op een eventuele doorstart zegt Verstraten geen uitzicht te hebben: "De rek is eruit."

Reageer op dit artikel