nieuws

Independer stopt met verkoop van leads

Archief

Vergelijkingssite en online intermediair Independer stopt eind dit jaar met het verkopen van leads aan hypotheekadviseurs. Reden daarvoor is de onlangs geïntroduceerde Kwaliteitscheck Hypotheekadviseurs.

Independer stopt met verkoop van leads

Het verkopen van leads gaat niet meer samen met het beoordelen van adviseurs door bezoekers, vindt Independer: "In ons nieuwe model zijn consumenten onder meer volledig vrij in het kiezen van hun hypotheekadviseur. Die keuze zal naar verwachting met name gebaseerd zijn op het rapportcijfer waarvoor wij momenteel de informatie verzamelen. Bij deze objectieve beoordeling van het hypotheekproces passen geen samenwerkingsovereenkomsten met een geselecteerde groep leadpartners."
Adviseurs kunnen zich voortaan gratis op de site presenteren en behalve adresgegevens ook nadere informatie vermelden. Komend jaar komt Independer met aanvullende diensten voor het intermediair, die tegen betaling worden aangeboden. "Hiermee hopen wij de kosten van het nieuwe platform te kunnen dekken." Independer heeft tevens een nieuw extranet, waarop kantoren hun informatie zelf actueel kunnen houden.

Reageer op dit artikel