nieuws

Hypotheken Midden Nederland in beroep tegen boete

Archief

Intermediairbedrijf Hypotheken Midden Nederland heeft beroep aangetekend tegen een boete van in totaal € 48.000 die is opgelegd door toezichthouder AFM. Aan het bedrijf zijn twee boetes van elk € 24.000 opgelegd wegens het samenwerken met een vergunningloze partij en het niet melden van vervalsingen in klantdossiers.

Hypotheken Midden Nederland in beroep tegen boete

Eigenaar Lex van Hoepen bestrijdt dat willens en wetens met een frauderende onderbemiddelaar is gewerkt, zoals de AFM stelt. "Wij zijn gewezen op onregelmatigheden in dossiers en hebben toen onmiddellijk alle dossiers waarbij hij betrokken was gecontroleerd en lopende aanvragen bevroren. Toen wij na drie weken onvoldoende reactie hadden, hebben we 29 december 2007 de relatie met de betrokken onderbemiddelaar beëindigd." Daarna constateerde Hypotheken Midden Nederland dat er gefraudeerd was. "Op 28 januari 2008 is de Dienst Financiële Economische Recherche van de politie Amsterdam door ons geïnformeerd over onze bevindingen."
Bij de AFM is echter geen melding gedaan. "Dat klopt, dat was een beetje dom", erkent het bedrijf. "Wij zijn volledig open geweest naar de politie en vanuit dat politieonderzoek heeft de AFM informatie verkregen. Natuurlijk kan de AFM dan formeel een boete opleggen, maar is dat redelijk?"

Reageer op dit artikel