nieuws

Hypo Care wil zorgplicht Intermediair verlichten

Archief

Dienst brengt jaarlijks situatie klant in kaart

 

Sales Support Nederland gaat binnenkort van start met dochterbedrijf Hypo Care, een dienst voor het intermediair en consumenten die jaarlijks de situatie van bestaande hypotheekklanten in kaart brengt. "Wij tackelen zo het probleem van de zorgplicht."

 

Initiatiefnemers Ruben van den Berg en Toine Golsteijn hebben beide een achtergrond in de financiële branche en bieden Sales Support Nederland verkoopondersteunende diensten aan tussenpersonen. Vanaf 1 december gaan zij intermediairbedrijven werven voor Hypo Care. "Wij gaan jaarlijks bij de klant op bezoek en maken naar aanleiding daarvan een rapport waarin direct de hiaten in zijn financiële situatie zichtbaar zijn", zegt Van den Berg. "Daarmee wordt duidelijk of het gesloten product nog wel aansluit op de actuele situatie. Het intermediair kan hierop anticiperen en het advies dat destijds is gegeven, aanpassen." De financiële controle vindt plaats middels een stoplicht-systeem: zaken die aandacht vragen, krijgen een oranje kleur en zaken die direct ingrijpen vereisen, worden rood.

 

Hypo Care zet voor de jaarlijkse evaluatie zogeheten financieel controleurs in. "Wij werken zonder AFM-vergunning, omdat wij niet adviseren en bemiddelen", zegt Van den Berg.

 

De consument kan een overeenkomst sluiten voor vijf jaar. Dat kost _ 1.750, een bedrag dat desgewenst kan worden meegefinancierd met de hypotheek. "Het intermediair krijgt voor elke klant een vast bedrag van _ 500. De consument krijgt toegang tot een online systeem waarin hij zijn gegevens kan inzien. Verder bieden we een maandbudgetcalculator, die het netto besteedbaar inkomen toont."

 

Voorlopig is Hypo Care toegerust op het maken van 2.000 tot 10.000 rapporten per jaar. "Maar als de belangstelling bij het intermediair groot is, kunnen we dat uitbreiden."

 

Reageer op dit artikel