nieuws

Hoofdkantoor Uveco gaat deuren sluiten

Archief

Franchisenemers dreigen met vertrek

 

De hoofdvestiging van Uveco in Veghel gaat volgende maand dicht. Het beheer van de hypotheken en levensverzekeringen gaat over naar Houten, de schadeportefeuille naar Maassluis.

 

In Veghel is nog een handvol mensen werkzaam voor de Afab-dochter. Onder leiding van Uveco-grondlegger John Hampsink werd het hoofdkantoor in 2005 betrokken. Toen werkten zo’n 25 mensen in de ondersteunende dienst voor de toen 55 franchisenemers. Begin dit jaar werkten nog zo’n twintig mensen voor Uveco in Veghel, maar de meeste van hen zijn inmiddels ontslagen.

 

Een enkeling gaat met het beheer van de hypotheken en levensverzekeringen over naar Houten. Daar gaat de voormalige Quarré-directie Michiel Buytendijk en Paul Hillert leiding geven aan Uveco. In Maassluis, de oude vestiging van TBF Assuradeuren, zal Heinenoord Assuradeuren de backoffice van de schadeportefeuille van Uveco voor zijn rekening gaan nemen. Die omvat circa 40.000 polissen.

 

Dreigend vertrek

Intussen hebben elf franchisenemers van Uveco per brief met spoed om aanpassing van de formule gevraagd. Zij klagen bij de franchisegever over de kwaliteit van de dienstverlening en de inhouding van 40% van hun omzet. Volgens Afab werkt Uveco aan "het herstructureren van de franchiseformule tot een formule die als passend en aantrekkelijk kan worden beschouwd bij de huidige wereld van bemiddelen in financiële producten".

 

De franchisenemers vinden dit proces te lang duren en verlangen een snelle herziening van de voorwaarden. Als daaraan niet tegemoet wordt gekomen, dan willen zij gebruik maken van een onlangs door de directie van Uveco gedaan aanbod om de franchiseformule te verlaten. "De directie van Uveco zal in overleg treden met deze franchisenemers en bezien welke oplossing het meest als passend kan worden beschouwd", zo laat Afab weten.

 

Volgens de website van Uveco zouden er nog 28 franchisekantoren zijn, tegen 43 een jaar eerder. Bij de AFM staan echter nog 23 franchisenemers in het register van financiële dienstverleners.

 

te openen hoofdkantoor in Veghel.

Reageer op dit artikel