nieuws

Helft franchisenemers dreigt Uveco te verlaten

Archief

Elf franchisenemers van Afab-dochter Uveco hebben de franchisegever per brief met spoed om aanpassing van de formule gevraagd. Anders is vertrek nabij.

 

De franchisenemers klagen over de kwaliteit van de dienstverlening door hun franchisegever en de inhouding van 40% van hun omzet. Volgens Afab werkt Uveco aan "het herstructureren van de franchiseformule tot een formule die als passend en aantrekkelijk kan worden beschouwd bij de huidige wereld van bemiddelen in financiële producten".

 

Aanbod

De franchisenemers vinden dit proces te lang duren en verlangen een snelle herziening van de voorwaarden. Als daaraan niet tegemoet wordt gekomen, dan willen zij gebruik maken van een onlangs door de directie van Uveco gedaan aanbod om de franchiseformule te verlaten. "De directie van Uveco zal in overleg treden met deze franchisenemers en bezien welke oplossing het meest als passend kan worden beschouwd", zo laat Afab weten.

 

Volgens de website van Uveco zouden er nog 28 franchisekantoren zijn, tegen 43 een jaar eerder. Bij de AFM staan echter nog 23 franchisenemers in het register van financiële dienstverleners. Dat zou betekenen dat de helft van de kantoren nu dreigt op te stappen bij de formule.

 

Reageer op dit artikel