nieuws

Fidin opgetogen over onderzoek NMA

Archief

Fidin, het samenwerkingsverband van NVA en NBVA, heeft verheugd gereageerd dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) inventariserend onderzoek laat doen (door bureau TNS Nipo) naar koppelverkoop naar banken. Het gaat specifiek om verplichtingen bij kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

Fidin opgetogen over onderzoek NMA

"Wij hebben eerder al daarover Kamervragen laten stellen en aan onze achterban een oproep gedaan om voorbeelden van koppelverkoop te melden", aldus Fidin. "Verder hebben wij dit bij de NMA aangekaart en ook via MKB Nederland steevast onder de aandacht gebracht." Tot op heden hield de NMA verzoeken tot nader onderzoek af, stelt Fidin. "Wij zijn tevreden te constateren dat de NMA nu eindelijk toch nader onderzoek gaat verrichten naar koppelverkoop bij banken, omdat dit de concurrentiepositie van het intermediair ernstig schaadt."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.