nieuws

Fidin: extra opleidingseis voor pensioenadviseurs

Archief

Fidin pleit voor het toepassen van de regels voor kostentransparantie bij collectieve pensioenverzekeringen. De federatie van de brancheorganisaties NVA en NBVA doet dat in een nota over het vergroten van de advieskwaliteit en begrijpelijkheid van pensioenen. Fidin wil voorts extra deskundigheidseisen invoeren voor pensioenadviseurs.

Fidin: extra opleidingseis voor pensioenadviseurs

Eerder dit jaar liet Financiën weten dat de zogeheten inducementregels ook van toepassing zijn op collectieve pensioenverzekeringen, waardoor adviseurs nu al transparant moeten zijn over hun beloning. Fidin wil nu dat per 1 januari 2010 ook de aanbieders van pensioenpolissen openheid moeten geven over hun kosten. De verplichte informatie over kosten, rendementen en risico's moet volgens Fidin gelijk zijn aan die bij individuele beleggingspolissen. De federatie zegt "met deze nota bij te dragen aan een betere positie voor werkgever en werknemers in het traject van de pensioenadvisering."
Verder wil Fidin de deskundigheidseisen voor pensioenadvies via zelfregulering aanscherpen, bijvoorbeeld via extra eindtermen en een personenregister.
De nota is onder meer aan politieke partijen gestuurd.

Reageer op dit artikel