nieuws

Er is leven ná je carrière

Archief

'Ouder worden, een nieuw begin.' Dat was de titel van een seminar waarop voormalig 'Rode Duivel' Jean-Marie Pfaff ("Ich habe in Belgien ook vele elfmeters gestopft") was uitgenodigd om een boekje open te komen doen over zijn loopbaan ná het voetbal.   En Pfaff had veel te vertellen, want hij heeft niet stilgezeten nadat hij […]

'Ouder worden, een nieuw begin.' Dat was de titel van een seminar waarop voormalig 'Rode Duivel' Jean-Marie Pfaff ("Ich habe in Belgien ook vele elfmeters gestopft") was uitgenodigd om een boekje open te komen doen over zijn loopbaan ná het voetbal.
 
En Pfaff had veel te vertellen, want hij heeft niet stilgezeten nadat hij in 1990 zijn keepershandschoenen aan de wilgen had gehangen. Het krullenhoofd van Jean-Marie is bijvoorbeeld niet weg te slaan uit de reclameblokken op tv, hij heeft zijn eigen realitysoap 'De Pfaffs' op de Belgische zender VTM, ontwikkelde zijn eigen lijn badlinnenmode, is de uitvinder van de kraagsponsoring en als klap op de vuurpijl speelde hij nog dit jaar een rol in de film 'Plop en de kabouterbaby'.
 
Een zeer actieve vijftigplusser dus, die Pfaff, en daarom bij uitstek geschikt om andere vijftigplussers te komen vertellen dat er "nog steeds voldoende mogelijkheden zijn om van een oude dag te genieten", aldus een van de initiatiefnemers van het seminar, Jenno van Ekeren van assurantiekantoor/makelaardij Van Ekeren Koster (gevestigd in Vuren, Leerdam en Gorinchem).
 
Samen met zijn mede-organisatoren van het seminar, verzekering- en pensioenexpert Boveko uit Sliedrecht en de Rabobank Vijfheerenlanden, kijkt hij tevreden terug op een geslaagde avond. De ruim tweehonderd bezoekers kregen in Asperen, behalve de komische verhalen van Pfaff, ook nuttige informatie over vragen als: 'wat kan ik doen met de overwaarde van mijn woning?' en 'hoe ga ik slim om met mijn pensioengeld?'.

Reageer op dit artikel