nieuws

Dwangsom AFM voor Kooij Financieel Advies

Archief

De AFM heeft Shandar Robert Kooij in Amsterdam, handelend onder de naam Kooij Financieel Advies, een last onder dwangsom opgelegd. De toezichthouder zegt over informatie te beschikken dat Kooij zonder vergunning financiële diensten heeft verricht. Ook de bedrijfsomschrijving ‘adviesbureau op het gebied van financiële dienstverlening’ verwijst hiernaar, aldus de AFM.

Dwangsom AFM voor Kooij Financieel Advies

Kooij verweert zich met de mededeling dat hij slechts bemiddelt in onroerende zaken. Zo komt hij met brochures over kavels in Oude Pekela en Terneuzen en met totaaloverzichten van kopers en koopovereenkomsten. De bedrijfsomschrijving is op 11 februari 2009 veranderd in "aan- en verkoop van onroerend goed". Volgens de AFM is bij deze overeenkomsten echter sprake van een belegging, omdat er een rendement in het vooruitzicht wordt gesteld en omdat het beheer van de zaak hoofdzakelijk wordt uitgevoerd door een ander dan de verkrijger. Kooij houdt zich dus bezig met financiële advisering, vindt de AFM. Het bedrijf kan niet aantonen dat dit niet zo is en zwijgt sinds half september in alle toonaarden. Daarop is een dwangsom opgelegd.

Reageer op dit artikel