nieuws

Drie boetes AFM voor Afab-dochter HDV

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat drie boetes opleggen aan de Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV). Dat heeft moederbedrijf Afab zelf bekendgemaakt. “Afab houdt er rekening mee dat er naar aanleiding van de onderzoeken nog meer maatregelen worden opgelegd door de AFM.”

Drie boetes AFM voor Afab-dochter HDV

De AFM doet momenteel meerdere onderzoeken bij AFAB, onder meer naar de advisering van koopsomverzekeringen, de vakbekwaamheid, de gehanteerde kredietacceptatienormen en de klachtenregeling. "De AFM heeft een aantal maatregelen genomen, waaronder diverse aanwijzingen en, eerder dit jaar, een boete aan O&B Finance Nederland voor het onvoldoende inwinnen van informatie bij klanten", voegt Afab eraan toe. Volgens het bedrijf zijn de organisatorische veranderingen mede ingegeven door de bevindingen van de AFM.
Afab onderzoekt zelf momenteel alle dossiers van 2008 en 2009 waarin advies is gegeven aan klanten. Het betreft in totaal meer dan 22.000 dossiers. "Indien Afab constateert dat er fouten zijn gemaakt, dan zal Afab die herstellen."

Eén correctie heeft de onderneming inmiddels aangebracht, in de jaarrekening 2007. "De raad van bestuur heeft vanuit voortschrijdend inzicht geconstateerd dat de geconsolideerde jaarrekening 2007 van de vennootschap aanpassing behoeft."

Reageer op dit artikel