nieuws

Dijkhof stort zich op autosportverzekering

Archief

Het in Enschede gevestigde Dijkhof & Partners heeft de site Autosportverzekering.nl gelanceerd, waarop online offertes aangevraagd kunnen worden. Dijkhof biedt als een van de weinigen in ons land de mogelijkheid om raceauto’s te verzekeren.

 

Voor de nieuwe site wordt samengewerkt met Min2Racing, gespecialiseerd in het begeleiden en instrueren van autocoureurs en het organiseren van race-evenementen. "In Nederland doet alleen Centraal Beheer iets met autosport, maar alleen in een specifieke klasse", zegt Hans Dijkhof. "Wij hebben affiniteit met de autosport en hebben daarom wat contacten in die wereld. Gaandeweg kregen wij steeds meer aanvragen voor verzekeringen binnen, waarbij we ontdekten dat wij wat betreft voorwaarden en premies een veel beter aanbod konden doen dan andere partijen."

 

Voor Autosportverzekering.nl heeft Dijkhof een overeenkomst gesloten met het Britse Competition Car Insurance, de tweede partij op het gebied van autosportpolissen in het Verenigd Koninkrijk en onderdeel van intermediairbedrijf Towergate. De risico’s worden ondergebracht bij Chubb. "Wij hebben een deal gesloten voor Nederland, België en Duitsland", aldus Dijkhof. "Inmiddels hebben we de Westfield-cup kunnen verzekeren en een deel van de Dutch GT4-klasse." Het gaat om zo’n veertig tot vijftig auto’s. "Vaak verzeker je een auto niet voor een heel seizoen tegelijk. Als er een raceweekend is, weten de teams pas op het laatste moment of ze alles rond krijgen, dus dat betekent voor ons hard werken om de dekking te regelen."

 

De premies variëren sterk. "Bij specifieke race-evenementen heb je het over auto’s van een ton tot _ 150.000. Die zijn goed voor een premie van zo’n _ 25.000 per seizoen." De schadelast is bij Dijkhof in het eerste volledige autosport-seizoen meegevallen: "We hebben maar één schade gehad."

 

maand, met een eigen risico van 10%.

Reageer op dit artikel