nieuws

Delta Lloyd terug op de beurs

Archief

Voor _ 16 per stuk zijn begin deze maand 63,5 miljoen aandelen via de Euronext-beurs op de markt gekomen. Het bedrijf is daarmee in z’n totaliteit ongeveer _ 2,65 mld waard geacht.

 

Er komen op korte termijn nog eens 6,35 miljoen extra aandelen beschikbaar, waarmee de beursgang _ 1,12 mld zal omvatten en 42,2% van de aandelen op de markt zal zijn.

 

Het bedrijf was tussen 1969 en 1973 ook al eens beursgenoteerd, na de fusie tussen Delta en Nedlloyd. In 1973 nam het Britse Commercial Union, een voorloper van het huidige concern Aviva, die aandelen over. Aviva ontvangt nu de netto-opbrengst van de beursgang. Het Britse concern houdt een meerderheidsbelang in Delta Lloyd.

 

"De notering zal Delta Lloyd Groep in staat stellen om haar profiel en merknaam te verstevigen en haar groeistrategie in Nederland en België effectiever ten uitvoer te brengen", aldus bestuursvoorzitter Niek Hoek.

 

klap op de gong.

Reageer op dit artikel